Ajanvaraus hammaslääkärille
Ma - To: 7.45 - 16.30
Pe: 9.00 - 12.00
02 250 3003

Hampaiden valkaisu

HAMPAIDEN VALKAISU

Hampaiden valkaisu hammaslääkäri Aboadentistä

 

Ensimmäinen toimenpide kohti raikkaampaa ja valkoisempaa hymyä on aina perusteellinen hampaiden puhdistus. Peruspuhdistukseen kuuluu hammaskiven poisto ja värjäymien poisto. Puhdistuksen suuhygienistit tekevät joko ultraäänilaitteella tai perinteisesti käsi-instrumentein.

Värjäytymien poistoon suuhygienisteillä on käytössään tehokas EMS AirFlow - soodapainepuhdistuslaite. Se puhdistaa ja kiillottaa pinnan nopeasti ja hellävaraisesti. Peruspuhdistus ja AirFlow - soodapuhdistuskaan eivät aina riitä vaalentamaan hampaita tarpeeksi. Tällöin voidaan harkita kemiallista hampaiden valkaisua. Valkaisu voidaan tehdä kahdella eri menetelmällä. Nopeampi näistä kahdesta on vastaanottovalkaisu, jossa suuhygienisti käsittelee 8-10 hammasta tehokkaalla valkaisugeelillä. Hyvään tulokseen päästään yleensä 1-2 valkaisukäynnin jälkeen.
Toinen vaihtoehto on hampaiden kotivalkaisu, jolloin valkaisugeeliä käytetään mittatilaustyönä tehtyjen valkaisumuottien avulla 3-8 päivän ajan kotona. Valkaisumuotit valmistamme hampaista otettavan jäljennöksen avulla jokaiselle henkilökohtaisesti sopiviksi. Valkaisugeeliä pidetään suussa joko muutama tunti kerrallaan tai koko yön yli.

Hampaiden valkaisu - hinnasto:

 

  • Hampaiden valkaisu Aboadentin vastaanotolla: 250€
  • Hampaiden valkaisu kotona: 250€
  • Provalkaisu, eli valkaisu Aboadentin vastaanotolla + valkaisu kotona: 395€

Tilaa nyt ja varaa aika valkaisuun: 02 250 3003

 

Kysymyksiä ja vastauksia hampaiden valkaisusta - FAQ

 

1. Mitä hampaidenvalkaisu on?
Kyseessä on valkaisumenetelmä, jolla vaalennetaan kiilteen ja hammasluun tummentumia.

2. Kenelle hampaidenvalkaisu soveltuu?
Lähes kaikille. Joskus harvoin hoito ei ehkä tehoakaan aivan toivotulla tavalla. Hammaslääkäri määrittää hoidon soveltuvuuden tarkistamalla suun alueen sekä hampaiden sävyasteen.

3. Mistä johtuu hampaiden värjäytyminen?
Yleisimpiä syitä ovat tahraavien aineiden (kahvin, teen, kolajuomien, tupakan tai punaviinin) käyttö sekä ikääntyminen. Myös esim. tetrasykliinin käyttö sekä fluorin liiallinen käyttö hampaiden muodostumisen aikana saattaa aiheuttaa värjääntymistä.

4. Onko hampaat puhdistettava ennen valkaisukäsittelyä?
Jos suuhygienisti ei ole puhdistanut potilaan hampaita hiljattain, tämä on syytä tehdä, jotta valkaisu olisi tehokkaampi ja lopputulos parempi.

5. Kuinka yleistä hampaiden valkaisu on?
Koko ajan yleisempää. Kaunis, hohtava hymy saa aikaan suuren muutoksen. Tehokkaiden hampaiden valkaisujärjestelmän avulla voit saavuttaa sen entistä helpommin ja nopeammin.

6. Onko valkaisu haitallista?
Ei. Tutkimukset ja kliiniset testit osoittavat, että hammaslääkärin valvonnassa tapahtuva hampaiden valkaisu on turvallista hampaille ja ikenille. Monet hammaslääkärit pitävät valkaisua turvallisimpana käytettävistä olevista kosmeettisen hammashoidon toimenpiteistä. Tutkimuksista käy ilmi, ettei pysyviä vaurioita tapahdu edellyttäen, että suositeltuja käsittelytapoja noudatetaan. Hoitoja ei suositella alle 13-vuotiaille lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville naisille.

7. Mihin valkaisu perustuu?
Valolla aktivoitavan ja valkaisugeelin aktiivinen ainesosa on vetyperoksidi. Kun vetyperoksidigeeli hajoaa, kiilteeseen sekä dentiiniin pääsee happea, joka valkaisee värjäytymät hampaan rakenteen pysyessä ennallaan. Kotivalkaisutuotteissa valkaiseva aine on yleenä karbamidiperoksidi, jonka toimintaperiaate on samankaltainen.

8. Kuinka kauan valkaisu kestää?
Koko toimenpide kestää 1 – 1,5 tuntia. Toimenpide alkaa valmistelutoimilla, joita seuraa valkaisuvaihe ja jälkihoito. (Hampaat kannattaa puhdistaa ennen toimenpidettä.)

9. Miltä valkaisutoimenpide tuntuu?
Toimenpiteen aikana potilas voi esim. kuunnella musiikkia. Suuta täytyy pitää auki melko pitkän aikaa, jolloin leuka saattaa joillain väsyä mutta siihenkin on apuna ns. purentatuet.

10. Onko hoidolla sivuvaikutuksia?
Joillakin potilailla saattaa esiintyä herkistymistä hoidon aikana. Valkaisuvalo tuottaa hiukan lämpöä, joka saattaa joskus tuntua hiukan epämukavalta. Joissakin harvoissa tapauksissa heti toimenpiteen jälkeen on esiintynyt pientä vihlontaa, joka kuitenkin häviää nopeasti.

11. Mitä eroa on koti-, teho- ja provalkaisuilla?
Kotivalkaisussa saat hammaslääkärin hampaidesi mukaan tekemät yksilölliset valkaisumuotit, valkaisuohjeet ja –aineet kotiin, jolloin voit aina halutessasi valkaista hampaita kotonasi esim. iltaisin tai nukkuessasi. Etuna on se, että halutun lopputuloksen saaminen on varmempaa ja ylläpitovalkaisu on helpompaa. Tehovalkaisu tehdään vastaanotolla ja on nopeaa mutta kertaluonteista. Suositeltavin vaihtoehto onkin Provalkaisu, jolloin ensin tehdään tehovalkaisu vastaanotolla ja lisäksi tulee mukaan kotivalkaisumuotit jatko- ja ylläpitovalkaisua varten.

12. Vaikuttaako käsittely aikaisempiin korjauksiin?
Käsittely ei vaikuta paikkamateriaaleihin. Metallit saattavat hapettua, mutta ne on helppo korjata kiillotuksella.

13. Kuinka pitkää hoitoaikaa suositellaan?
Suositeltava hoitoaika on aineesta riippuen joko 30 minuuttia kaksi kertaa päivässä 7–10 päivän ajan. tai 6–8 tuntia yössä 7–10 yön ajan.Hoitoajat vaihtelevat yksilöllisesti. Joskus 3–4 päivän tai yön hoito on riittävä. Vaikeiden värjääntymisten tapauksissa saatetaan tarvita pidempi käsittelyaika.

14. Voidaanko juurihoidettuja hampaita valkaista?
Kaikkia valkaisumenetelmiä voidaan käyttää ei-vitaalien hampaiden valkaisuun.Yleensä käsittely on tällöin tehtävä hammaslääkärin vastaanotolla ja valvonnassa. Ennen käsittelyä juurikanava puhdistetaan ja suljetaan kiilteen rajapintaan. Sitten hammas täytetään valkaisugeelillä ja laitetaan geeliä myös hampaan pinnalle.

15. Millaisia tuloksia saadaan?
Tulokset vaihtelevat esim. värjääntymän luonteen ja laajuuden sekä hampaiden tiheyden ja rakenteen mukaan. Yleensä 7–10 päivän käsittelyn aikana saavutetaan valkaisuasteikon 2–3 sävyastetta vastaava valkaisutulos.

16. Kuinka kauan valkaisutulokset kestävät?
Tulokset ovat kestäviä. Hoito ei kuitenkaan suojaa tulevilta värjääntymiltä. Koska hampaat vanhenevat ja nautittu ravinto sekä kahvi, tee, kolajuomat, punaviini ja tupakka vaikuttavat niihin, värjääntymiä syntyy lisää. Tällöin on ehkä tehtävä lyhyempi ylläpitovalkaisu 1–3 vuoden välein. Kotivalkaisulusikoilla tämä onnistuu helposti.

 

TEHDÄÄN SINULLEKIN VALKOINEN HYMY! 🙂

 

Kysy lisää tai varaa aika: 02 250 3003