Ajanvaraus hammaslääkärille
Ma - To: 7.45 - 16.30
Pe: 9.00 - 12.00
02 250 3003

hammasimplantti

HAMMASIMPLANTTI

Hammasimplantti laadukkaasti. Meillä Aboadentissa on käytössä kaksi eri implanttimerkkiä. Uusi edullisempi ja runsaasti suosiotaan lisäävä Implant Direct® hammasimplantti sekä eräs vanhimmista ja tunnetuimmista merkeistä nimeltään Straumann®. 

Implant Direct menetelmää käyttäen yksittäisen hammasimplantin kokonaishinta on alkaen 1650€. Hinta sisältää kirurgian, protetiikan, laboratoriotyön ja osat. Jos vertailet hintoja, muista tiedustella myös muualla hoidon kokonaishintaa.

Implanttihoito hammaslääkäri Aboadentistä:

  • Implant Direct®- ja Straumann® -menetelmät
  • Kokonaishinta: alk. 1650€ 
  • Proteettisillä töillä vähintään 2-vuoden takuu laboratoriotöiden osalta.

 

Tervetuloa ilmaiseen konsultaatioon! Varaa aika soittamalla 02 250 3003 tai nettiajanvarauksella.

 

Hammasimplantti eli hampaiden korvaaminen keinojuurilla on jo melko kauan käytetty hoitomuoto. Havainto, että titaanista valmistetut keinojuuret liittyvät leukaluuhun ilman hylkimisreaktiota, tehtiin jo yli 40 vuotta sitten.

Hammasimplantilla voidaan korvata yksittäinen hammas tai useampia hampaita. Myös hampaattoman leuan kokoproteesi voidaan korvata implanttisillalla tai hammasimplantti voidaan kiinnittää tanakasti implanttijuuriin sopivilla neppareilla.

Ennen hoidosta päättämistä on selvitettävä, onko leuassa luuta riittävästi. Jos luuta on liian vähän, on sitä mahdollisuus leikkaamalla lisätä. Yleisterveyden on myös oltava riittävän hyvä, esimerkiksi diabetes tai tupakkariippuvuus voivat olla esteenä hoidon onnistumiselle.

Hoito onnistuu yleensä hyvin. Onnistumisprosentti on yleensä 99 % alaleuassa ja 95 % yläleuassa.

 

HAMMASIMPLANTTI JA HOIDON VAIHEET

hammasimplantti1

 

Vaihe 1: Fikstuuraleikkaus

Jotta fikstuurat saavat rauhassa kasvaa kiinni leukaluuhun, on irtoproteesin käyttäjän varauduttava olemaan ilman proteesia 1-2 viikkoa. Jos omia hampaita on jäljellä, voidaan tänä aikana käyttää tilapäistä siltaa. Paranemisvaihe kestää tavallisesti 3-6 kuukautta.

 

Vaihe 2: Paranemisvaihe

Jotta fikstuurat saavat rauhassa kasvaa kiinni leukaluuhun, on irtoproteesin käyttäjän varauduttava olemaan ilman proteesia 1-2 viikkoa. Jos omia hampaita on jäljellä, voidaan tänä aikana käyttää tilapäistä siltaa. Paranemisvaihe kestää tavallisesti 3-6 kuukautta.

 

Vaihe 3: Distanssileikkaus

Kun fikstuurat ovat kiinnittyneet lujasti leukaluuhun, seuraa toinen, pienempi leikkaus. Tällöin fikstuuran päälle kiinnitetään ikenen lävitse tulevat jatkopalat eli distanssit. Parin viikon sisällä tästä leikkauksesta aloitetaan hammassillan tai proteesin valmistus distanssien päälle.

hammasimplantti4

 

Vaihe 4: Proteettinen työ

Kruunun, hammassillan tai proteesin valmistus aloitetaan ottamalla suusta jäljennös, minkä jälkeen tulee vielä 4-6 käyntiä. Näillä käynneillä päätetään muun muassa uusien hampaiden ulkonäöstä. Tärkeää on muistaa että uusia implanttihampaita on hoidettava aivan kuin omia hampaita ja ne on säännöllisesti tarkastettava.