Ajanvaraus hammaslääkärille
Ma - To: 7.45 - 16.30
Pe: 9.00 - 12.00
02 250 3003

Kevytsilta

KEVYTSILTA

Hammaslääkäri Aboadent tekee kevytsillat hampaisiin luotettavasti ja edullisesti!

Kestääkö kevytsilta pureskelua?

 

Mitä etuja kevytsillalla on?

 

Kevytsillalla tarkoitetaan hammassiltaa, joka tehdään hieman yksinkertaisemmalla tavalla kuin perinteinen, jalometallista tehty silta. Kevytsiltaa varten ei puuttuvan hampaan viereisiä hampaita hiota tappimaisiksi, vaan hammasainetta poistetaan niistä vain hyvin vähän kielenpuoleiselta pinnalta tai ei ollenkaan. Jäljennöksen perusteella valmistetaan hammaslaboratoriossa metalliseoksesta taustalevy, jonka keskellä on puuttuva hammas tai hampaat muovista tai posliinista valmistettuna. Hammaslääkäri kiinnittää levyn liimaamalla naapurihampaisiin; liimattava metallipinta on käsitelty siten, että se mahdollisimman pitävästi pysyy kiinni.

Kevytsilta voidaan myös tehdä joko kuitukomposiitista suoraan hammaslääkärin vastaanotolla tai sitten täyskeraamisena, joka valmistetaan hammaslaboratoriossa kuten metallirunkoinenkin. Hammaslääkärin vastaanotolla tehtävät kuitusillat ovat ns. pitkäaikaisia väliaikaisia siltoja.

Kevytsilta on yksinkertaisempi kuin tavanomainen hammassilta ja maksaa vähemmän. Se ei kuitenkaan kestä suurta purentarasitusta, joten se voidaan valmistaa yleensä vain etualueelle. Puuttuvan hampaan viereisten hampaiden tulee myös olla hyväkuntoiset. Kevytsillan etuna on se, että naapurihampaiden näkyvään pintaan ei tarvitse koskea, onhan hampaan oma kiille yleensä parempi kuin mikään muu materiaali. Kevytsiltaa voidaan joskus myös käyttää väliaikaisena siltana silloin, kun suunnitellaan laajempaa siltaa tai hammasproteesia ja suu ja hampaisto vaatii sitä ennen laajaa kunnostusta.

KEVYTSILTA SOPII KORVAAMAAN PUUTTUVAA ALAETUHAMMASTA

kevytsilta1

Yksi alaetuhammas on jouduttu poistamaan.

kevytsilta2

Tilalle tuleva kevytsilta.

kevytsilta3

Kevytsilta kiinnitettynä.

kevytsilta4

Sama edestäpäin. Alaetuhampaissa on yleensä niin pieni purentarasitus, että sinne voidaan valmistaa kevytsilta.