Suuhygienisti­palvelut Turku

Hammaslääkäristämme saat myös suuhygienistin palvelut

Ajanvaraus suuhygienistille kätevästi nettiajanvarauksella. Suuhygienistin työn tavoitteena on asiakkaan terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, suu- ja hammassairauksien parantaminen, ennaltaehkäisy ja vähentäminen.

Varaa aika soittamalla 02 250 3003 tai nettiajanvarauksella.

Suuhygienisti on suun terveyden edistämisen ammattilainen

Suuhygienistikäynnille tullaan useimmiten hammaslääkärin lähetteellä, jolloin käynti on Kela-korvattava. Hoitoon voi tulla myös ilman lähetettä, mutta tällöin Kela-korvausta ei saa. Hammaslääkärin lähete on voimassa aina kaksi vuotta määräyspäivästä, sisältäen tietyn määrän suuhygienistikäyntejä

Hammaskivenpoisto ja omahoidon opastus

Suuhygienistikäynnillä kartoitetaan yksilöllisesti suun terveydenhoitotottumukset ja määritetään hoidon tarve.  Tämän jälkeen hoito jatkuu hammaskiven, värjäytymien ja karheuksien poistolla. Hoito toteutetaan aina yksilöllisesti ultraäänellä ja käsi-instrumentein asiakkaan toiveiden mukaisesti. Hammaspinnat kiillotetaan ja viimeistellään niin, että omahoito olisi mahdollisimman helppoa. Suuhygienistit hoitavat myös hampaiden kiinnityskudossairautta eli parodontiittia sekä akuuteissa tilanteissa, että säännöllisessä ylläpitohoidossa.

Ehkäisevä suun terveydenhoito

Tarvittaessa alkavia reikiä ja heikentyneitä hammaspintoja hoidetaan fluorikäsittelyillä. Vihlovia hammaspintoja pystytään myös hoitamaan suuhygienistikäynnillä. Suuhygienisti opastaa hampaiden oikeanlaiseen omahoitoon eli neuvoa oikeat puhdistusvälineet ja tavat, joilla ehkäistään hampaiden reikiintymistä ja kiinnityskudossairauksia.

Valkaisut ja värjäytymien poisto

Värjäytymien poistoon suuhygienisteillä on käytössään tehokas soodajauhepuhdistus. Se puhdistaa ja kiillottaa pinnan nopeasti ja hellävaraisesti. Peruspuhdistus ja soodajauhepuhdistus eivät aina riitä vaalentamaan hampaita tarpeeksi. Tällöin hampaat voidaan valkaista turvallisesti vastaanotolla tai kotona.

Vastaanottovalkaisu on nopea ja asiakkaalle helppo tapa saada kirkas, vaalea hymy. Vastaanottokäynnillä suuhygienisti käsittelee hampaat tehokkaalla valkaisugeelillä ja laservalolla. Lisätietoja valkaisusta löydät nettisivujemme osiosta valkaisu.

Toinen vaihtoehto on hampaiden kotivalkaisu, jolloin valkaisugeeliä käytetään mittatilaustyönä tehtyjen valkaisumuottien avulla 3-7 päivän ajan kotona. Valkaisumuotit valmistamme hampaista otettavan jäljennöksen avulla jokaiselle henkilökohtaisesti sopiviksi. Valkaisugeeliä pidetään suussa joko muutama tunti kerrallaan tai koko yön yli.

Aboadentissa on myynnissä myös hampaiden kotivalkaisuliuskoja ja valkaisevia hammastahnoja hampaiden sävyn kirkastamiseen sekä valkaisulopputuloksen ylläpitohoitoon.