Ilokaasu­hammashoito Turku

Ilokaasu eli typpioksiduuli eli dityppioksidi (N2O) on kaasu, jota happeen sekoitettuna käytetään hammashoidossa pelon, jännityksen ja ahdistuksen helpottamiseen. Sitä on käytetty pitkään hammashoidossa ja sitä pidetään hyvin turvallisena sedaatiomuotona.

Varaa aika soittamalla 02 250 3003 tai nettiajanvarauksella.

Ilokaasu, esilääkitys vai nukutus?

Ilokaasun etuna rauhoittavaan esilääkitykseen (esim. midatsolaami) ja nukutukseen, on sen nopea vaikutuksen alkaminen ja loppuminen. Hoidon jälkeen ilokaasun vaikutus poistuu muutamassa minuutissa. 20 minuutin varoajan jälkeen päivää voi jatkaa normaalisti, eikä esimerkiksi autolla ajaminen tai työnteko ole kiellettyä. Esilääkitystä tai nukutusta käytettäessä saattaja on välttämätön ja hoitopäivä on levättävä.

Ilokaasu on toimiva vaihtoehto, mikäli hammashoitoon on halua, mutta pelko tai jännitys estää hoitoon hakeutumisen. Hoidon onnistuminen vaatii potilaalta yhteistyöhalua, joten aivan pienimmille lapsille se ei ole sopivin vaihtoehto. Tällöin esilääkitys tai nukutus voivat olla tarpeellisia.

Miten hoito käytännössä tapahtuu?

Käytämme uusinta teknologiaa edustavia miellyttävän tuntuisia nenämaskeja. Hoidon aikana hengitetään nenämaskin kautta ilokaasun ja hapen sekoitusta, jonka määrä säädetään yksilöllisesti. Nopeasti kaasun annostelun aloituksen jälkeen ilokaasun vaikutus on havaittavissa. Se saa aikaan rentoutuneen tunteen, puuduttaa lievästi limakalvoja ja lievittää tehokkaasti pelkoa sekä ahdistusta. Potilas on kuitenkin koko hoidon ajan tajuissaan ja pystyy kommunikoimaan hoitohenkilökunnan kanssa.

Sopiiko ilokaasu minulle?

Ilokaasu sopii lähes kaikille. Sivuvaikutuksena voi joillekin tulla lievää pahoinvointia tai uneliaisuutta. Nämä pystytään kuitenkin useimmiten välttämään säätämällä ilokaasun annostusta yksilöllisesti. Varsinaisia vasta-aiheita ilokaasun käytölle ovat vakava sydän- tai keuhkosairaus tai -vamma sekä diagnosoitu mutta hoitamaton B12-vitamiinin tai foolihapon puute. Ilokaasua voi käyttää raskauden viimeisellä kolmanneksella.

Ilokaasuhammashoito hammaslääkäri Aboadentistä

  • Kaasu, jota käytetään hammashoidossa pelon, jännityksen ja ahdistuksen helpottamiseen
  • Ilokaasu sopii lähes kaikille
  • Käytämme uusinta teknologiaa edustavia miellyttävän tuntuisia nenämaskeja