Hammas­laminaatit Turku

Laminaateilla korjataan hampaan väriä ja muotoa. Laminaatin valmistaminen vaatii yleensä kaksi käyntiä hammaslääkärillä. Laminaatti on yhtä luonnollisen tuntuinen kuin omakin hammas.

Soita 02 250 3003 ja kysy lisää!

Tervetuloa ilmaiseen konsultaatioon! Varaa aika soittamalla 02 250 3003 tai nettiajanvarauksella.

Mistä aineesta hammaslääkärin käyttämät laminaatit tehdään?

Varsinaiset laminaatit tehdään pääsääntöisesti E-maks hammasposliinista eli ne ovat ns. täyskeraamisia. Joissain tapauksissa saatetaan käyttää myös suoraan hammaslääkärin vastaanotolla hampaan pintaan valmistettavia komposiittimateriaaleja.

Voidaanko tummentumat korjata laminaatilla?

Yleensä voidaan. Jos hammas on kovin tummunut, saattaa olla järkevämpää tehdä zirkoniarunkoinen keraaminen kruunu, koska peittää tumman tukihampaan paremmin.

Laminaatit ovat ulkopinnalle kiinnitettäviä, posliinista valmistettuja kuoria, jotka kiinnitetään paikalleen muovisella paikka-aineella. Niitä tehdään tavallisimmin etu-, mutta myöskin kulmahampaisiin.

Laminaateilla korjataan hampaan väriä ja muotoa. Kiinnityksen varmistamiseksi ja luonnollisen paksuuden säilyttämiseksi joudutaan pintaa usein hieman hiomaan. Jos hammas on elävä, tehdään hionta puudutuksessa.

Laminaatin valmistaminen vaatii yleensä kaksi käyntiä hammaslääkärillä. Käyntikertojen väliajaksi pinnat suojataan väliaikaisella paikka-aineella.

Myös tummunut tai rikkoontunut nastahampaan pinta voidaan korjata kauniiksi laminaatilla.

Laminaatti on yhtä luonnollisen tuntuinen kuin oma hammas, ja sen väri pysyy muuttumattomana.