Inman Aligner, Fast Braces ja Clear Correct -oikomishoidot

Inman Aligner

Hammaslääkäri Aboadent aloitti Inman Aligner -oikomishoidot ensimmäisten joukossa Suomessa.

Hammaslääkäri Pauli Kossila on yksi kokeneimmista ja harvoista Advanced-tason sertifioiduista Inman Aligner oikojista Suomessa. Pitkälti toistasataa Inman hoitoa hyvin tuloksin tehneenä Kossila on turvallinen valinta tekemään Sinunkin Inman hoitosi.

Inman Aligner -hoito Aboadentistä:

  • Valtuutettu advanced  Inman Aligner hammaslääkäri
  • Etualueelle lievien ja keskivaikeiden asentovirheiden korjaukseen
  • Hoidon kesto keskimäärin 8-12 vko
  • Irtokojeilla
  • ylä tai/ja alaleukaan
  • Hinta: 1950-2500€

Sopiiko Inman Sinulle? Se selviää, kun tulet maksuttomaan konsultaatioon !

Jos tahdot kauniin ja suoran hammasrivin mutta perinteinen pitkäkestoinen oikomishoito ”telaketjurautoineen” ei kiinnosta, voi uudentyyppinen irtokoje olla täydellinen vaihtoehto

Englannissa kehitetty Inman Aligner on uusi huikea menetelmä hampaiden esteettiseen oikomishoitoon.

Menetelmällä voidaan oikoa etuhampaiden asentovirheitä huomattavasti aiempaa nopeammin, miellyttävämmin ja edullisemmin. Inman hoidon ansiosta vältetään hammaskudoksen hiominen laminaatteja varten.

Tämä uusi oikomismenetelmä on paitsi nopein keino suoristaa hampaita, se on samalla myös turvallinen ja hellävarainen.

KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA

Potilaat ovat olleet erinomaisen kiinnostuneita menetelmästä. Ne joille Inman oikomista on tehty, ovat poikkeuksetta olleet hyvin tyytyväisiä menetelmään ja saavutettuun lopputulokseen.

Eräskin nuori naisasiakas kääntyi ovelta takaisin ja tuli takaisin hoitohuoneeseen asiakseen sanomaan: ” Halusin vain vielä sanoa, että kiitos, kun teit minusta onnellisen”.

Yleisimmin Inman Oikomishoito maksaa n. 2000 eur tai 2200 eur mikäli sisältää valkaisuhoidon.

”Jatkossa voin hymyillä leveästi ilman tuota vinoa hammasta. Käsittämätöntä!:) Hampaita myös viimeisteltiin tasaisemmiksi oikomisen jälkeen ja purentaa tasoitettiin. En voi mitään muuta kuin todeta, että Pauli onnistui todella hyvin oikomisessa ja olen ihan äärimmäisen kiitollinen uudesta hammaskalustostani.”
– Mona Nieminen

Lue lisää Monan kokemuksia Inman Alignerista Mona’s Daily Style -blogista:

Mona’s Daily Style: Projekti Inman Aligner

IRROITETTAVA OIKOMISKOJE

Inman Aligner on uudenlainen irrotettava oikomislaite.  Se mahdollistaa etualueen nopean oikomishoidon. Hoito vie ajallisesti vain murto-osan verrattuna aikaisempiin menetelmiin.

Hoidon nopeus verrattuna tavanomaiseen oikomishoitoon on huomattava! Yleensä16 – 20 tuntia Inman Alignerin käyttöä päivässä  6-16 viikon ajan riittää hammaskaaren muokkaamiseen tavanomaisissa tapauksissa. Lyhyempi päivittäinen käyttöaika pidentää hoitoaikaa.

Perinteisin menetelmin hoidon kesto on yleensä vuodesta kahteen.

Koska koje on irroitettava, sen voi aina tarvittaessa ottaa pois esim. juhlien, puheen pitämisen tai vaikkapa treffien ajaksi.

Inman aligner on yksilöllisesti valmistettu kirkas muovinen jousin varustettu kaksiosainen hammaskisko ja se sopii vaivattomasti hampaiden päälle.

Oikomisen saavat aikaan kaksi jousella varustettua kiskoa, joista toinen hampaiden etupuolella ja toinen takapuolella. Hammasriviin kohdistuu oikova voima molemmilta puolin hampaita yhtä aikaa kohtinsuoraa riviä.

Menetelmällä ei voida korjata vaikeita purentavirheitä, mutta purentavirheellisenkin hampaiston epäjärjestystä voidaan sillä yleensä hoitaa.

Koje on ulospäin huomattavasti vähemmän huomiotaherättävä kuin perinteiset hammasraudat.

Esteettisen edun lisäksi Inman Aligneria on helppo käyttää. Sen irrottaminen ja paikalleen laitto on vaivatonta eikä se estä syömistä tai rajoita muutenkaan arkea.

Kun hampaat ovat asettuneet toivottuun asentoon, hyvin huomaamaton retentiolanka asetetaan pysyvästi hampaiston taakse pitämään hampaat linjassa.

HOITOVAIHEET

Ensimmäisellä käynnillä tehdään soveltuvuusanalyysi. Jos menetelmää voidaan käyttää, otetaan hampaista jäljennökset. Toisella käyntikerralla koje sovitetaan käyttöä varten ja tehdään hammasväleihin huomaamattomat kevennykset.

Prosessin aikana  edistymistä seurataan parin viikon välein, jolloin kojeeseen ja hampaisiin tehdään tehdään tarvittavat säädöt.

Kun haluttu esteettinen lopputulos on saavutettu, asetetaan hampaiden taakse huomaamaton  ja pysyvä retentiolanka ylläpitämään hampaiden oiottu asento. Tällainen ns. retentiovaihe kuuluu kaikkeen oikomiseen. Usein Inman Aligner -hoitoon yhdistetään myös hampaiden valkaisu.

INMAN VS. KUORIKKOHOIDOT

Kun hampaita suoristetaan hiomalla ja tekemällä niiden päälle keraamisia kruunuja ja laminaatteja, voidaan epäjärjestyksen asteesta riippuen täysin terveestäkin hampaasta joutua hiomaan pois suuri määrä hammaskudosta. Nämä toimenpiteet ovat peruuttamattomia.Inman alignerin avulla myös nämä ns. kuorikkohoidot helpottuvat, sillä asentovirheitä ei tarvitse hioa enää niin voimakkaasti. Usein käy niinkin, että potilaan alunperin haluamia keraamisia laminaatteja tai kruunuja tarvitaan vähemmän tai ei lainkaan.Mahdollisia muotovirheitä kun voidaan lisäksi hammasystävällisesti korjata esteettisin komposiittimateriaalein.Esteettisen oikomisen etuna on, että esteettinen hoito voidaan vaiheistaa. Ensin oiotaan ja sitten arvioidaan tilanne uudelleen. Näin pystytään säästämään mahdollisimman paljon omaa hammaskudosta ja useimmiten lukumääräisesti kuorikkoja tarvitaan vähemmän. Tämä säästää kustannuksia, mutta myös tervettä hammaskudosta.Omalla vastaanotollani kuorikkojen tekeminen on vähentynyt radikaalisti Inman Alignerin myötä.


FASTBRACES®

FASTBRACES® on 1992 USA:ssa kehitetty ja patentoitu hampaiden oikomistekniikka, johon voit luottaa. Se toimii nopeasti ja turvallisesti.

Se sopii erinomaisesti teini-ikäisille ja aikuisille, jotka haluavat suoristaa hampaansa nopeasti ja laadukkaasti tekemättä kompromisseja nopeuden vuoksi.

Tämä on edullinen ja edistyksellinen tekniikka, jota käytetään monissa maissa ympäri maailmaa. Hammaslääkäri PAULI KOSSILA on ensimmäisenä ja luultavasti vieläkin ainoana Suomessa alkanut käyttää tätä tekniikkaa jo useita vuosia sitten.

Kiinteiden FASTBRACES oikomiskojeiden avulla hammaslääkärit voivat suorittaa hoidot helposti, mukavasti ja todella nopeasti, helpoimmissa tapauksissa jopa 100 päivässä.

Tämä johtuu siitä, että vallankumouksellisten FASTBRACES® -innovaatioiden ja patentoitujen oikomiskiinnikkeiden mahdollistama tekniikka auttaa palauttamaan luun oikean ja terveen muodon vinojen hampaiden ympärille, kun ne oikenevat suoriksi. Samalla hampaan ympärillä oleva ientulehdus vähenee ja suusta tulee entistä terveempi.


Clear Correct

ClearCorrect